Støt OvaCure

Science Symposium 2021

OvaCure afholdt i september 2021 Science Symposium, og det var en stor succes. Her kom folk fra hele landet for at netværke og ikke mindst for at høre de spændende oplæg. Både forskere, patienter og pårørende var repræsenteret.

Formålet med OvaCures Science Symposium er at oplyse og skabe rum for, at folk med en interesse i æggestokkræft kan netværke. På trods af sygdommens alvor, får æggestokkræft langt fra tilstrækkelig bevågenhed, og derfor er det vigtigt at sætte æggestokkræft på dagsordenen – for eksempel gennem events som Science Symposium.

Under Symposiet gav fem talere hver især deres bud på, hvad der skal til for, at vi kan opspore æggestokkræft tidligere, og hvilke forskningsmetoder fremtiden på kræftområdet bringer. Blandt publikum fandt man både patienter, læger, forskere og pårørende, og det var fantastisk at se og mærke engagementet fra alle deltagere.

Fra salen var særligt de fremmødte patienter enige om, at for mange oplever at blive afvist hos egen læge grundet de ofte vage symptomer, og de stillede spørgsmålstegn ved, hvorvidt man skal italesætte sygdommen på et politisk niveau for at opnå samme opmærksomhed som eksempelvis brystkræft og testikelkræft. Også de pårørende kunne nikke genkendende til den problematik. Fra forskerne var budskabet blandt andet, at man kun kan blive klogere på æggestokkræft gennem samarbejde, da man ikke kan være ekspert på alle lægevidenskabelige områder. Der blev med andre ord skabt en god debat i salen og sygdommen blev belyst fra flere interessante vinkler.

Vi glæder os allerede til næste års symposium.

Du kan læse mere om vores Symposium her.