Støt OvaCure

Vigtige frø er blevet sået i år 2022

Grundet forskellige tiltag er OvaCures projektportefølje vokset i år 2022. Og det er afgørende, at der bliver igangsat mere forskning inden for æggestokkræft, da ineffektive behandlingsmuligheder og manglende viden stadig præger mange patienters oplevelse.

OvaCure har netop rundet projekt nummer 12, og dette tal vil formentlig vokse i 2023. Forskning er både tidskrævende og dyrt, og der er mange komponenter, som skal gå op i en højere enhed før, et forskningsprojekt kan realiseres. Derfor er vi utrolig glade for, at vi har udvidet vores projektportefølje og har støttet to nye projekter i år 2022.

Ikke kun antallet af projekter vokser…

I år har vi også budt Anne Jørgensen velkommen som OvaCures nye Scientific Project Manager. Anne kommer fra en stilling som seniorforsker og gruppeleder på Rigshospitalet, hvor hendes forskning har været centreret omkring testikelkræft samt føtal testikel- og æggestokudvikling.

Anne har publiceret mere end 80 fagfællebedømte artikler og fundraiset mange millioner til sin forskning. Der er dermed ingen tvivl om, at Anne er en højtprofileret og fagligt dygtig forsker, som kommer til at skabe store resultater for OvaCure.

Som Scientific Project Manager er det Annes ansvar at udbygge OvaCures projektportefølje og dermed ikke alene varetage kommunikationen med diverse projektledere, men også validere projekternes relevans og potentiale. Anne er således i daglig dialog med forskere fra hele verden og har det overordnede overblik, når det kommer til projekternes tidshorisont, budget og forskningsmæssige ramme.

OvaCure kunne i år – for bare anden gang – afholde OvaCure Innovation Challenge

En af de vigtigste måder, hvorpå OvaCure opstarter nye projekter er gennem vores OvaCure Innovation Challenge; et stort event, hvor vi samler topforskere fra hele verden til et todages hackathon inden for æggestokkræft. I september 2022 blev eventet afholdt på hotel Scandic i Kødbyen og mere end 25 forskere deltog. I alt blev fire projekter præsenteret på andendagen, og to af disse modtog en award og økonomisk støtte fra OvaCure. OvaCure er imidlertid også i dialog med den tredje projektgruppe, der har et ønske om at fortsætte deres projekt.

Det er imperativt, at vi bliver klogere på æggestokkræft, så vi kan opspore sygdommen tidligere og skabe bedre behandlingsmetoder. Af den grund ønsker vi hos OvaCure at støtte og initiere innovativ forskning med potentialet til at knække koden til kræft i æggestokkene. Vi er med andre ord utrolig glade for at have udvidet vores projektportefølje, og vi har høje forventninger til de pågældende projekter.

Igen i år har OvaCures ambassadører gjort en stor forskel

OvaCures tre ambassadører, Signe, Anja og Nana gør et uundværligt stykke arbejde ved at dele deres historie og oplyse om æggestokkræft. De bakker alle op om OvaCures sag og ønsker mere forskning på området, såvel som mere bevågenhed fra politisk hold. Og selvom OvaCures primære fokus er på forskning, er vi så utrolig glade for og stolte af at have tre så stærke kvinder med ombord. Som henholdsvis pårørende og patient, har de på tætteste hold oplevet sundhedsvæsenets fejl og mangler, men samtidig også de dygtige læger og forskere, der gør alt, hvad de kan for at ændre på statistikken og forbedre forholdene for kvinder med æggestokkræft.

Vi kan ikke takke vores ambassadører nok for deres fantastiske indsats.

Nu ser vi frem mod år 2023, hvor vi skal arbejde endnu mere intenst med de nye projekter og forhåbentlig skabe mærkbare resultater for fremtidens kvinder.