Støt OvaCure

Topforskere fra hele verden samles i København

Den 19. – 20. september afholder OvaCure for bare anden gang vores store, internationale event, OvaCure Innovation Challenge. Her samler vi førende forskere fra hele verden med det formål at skabe nye forskningsprojekter inden for æggestokkræft. 

Historien bag

Det har altid været OvaCures mission at fremskynde vejen til bedre behandling af æggestokkræft og ultimativt finde en kur, så ingen kvinder skal dø af sygdommen. OvaCure bygger på en filosofi om, at forskning kan accelereres, når samarbejder imellem forskere på tværs af fag og specialer etableres og sygdommen dermed angribes fra forskellige vinkler. Dertil ønsker OvaCure at demokratisere forskning og gøre op med den silotænkning, der hersker mange steder. Ved at dele resultater, vævsprøver og lignende med hverandre, kan forskere nemmere gøre fremskridt til fordel for patienterne. Det er en af grundene til, at OvaCure hvert andet år afholder OvaCure Innovation Challenge; for at give forskere fra hele verden mulighed for at samarbejde og i fællesskab blive klogere på æggestokkræft – til gavn for alle kvinder, der har eller kan få sygdommen. OvaCure Innovation Challenge blev for første gang afholdt i januar 2020 og her lidt mere end to år senere, er vi nu klar til at byde velkommen til endnu et storslået event.

To dage med intensivt arbejde

Programmet for forskerne starter tidligt mandag morgen, hvor der skal brainstormes, ideer skal udvikles og projektgrupper skal dannes. Gennem forskellige øvelser, oplæg og mentorsessioner vælger forskerne hver især det projekt, som de tror mest på, og som de har kompetencerne til at bidrage til. Herefter arbejder projektgrupperne ud på de sene nattetimer med det pågældende projekt, der skal præsenteres for en jury om tirsdagen, altså på dag 2. Undervejs er der masser af hjælp og inspiration at hente hos hinanden, OvaCures Scientific Board og diverse mentorer. Tirsdag formiddag finpudses projekterne, og det endelige pitch indøves. Hen af eftermiddagen fremlægger alle projektgrupperne deres projekt og de mest lovende projekter deler præmiesummen på i alt 1,5 millioner kroner.

En awardfinale afslutter eventet

Ved OvaCure Innovation Challenge 2020 var det sundhedsminister Magnus Heunicke, der uddelte prisen til det vindende projekt. I år 2022 har vi imidlertid valgt at fokusere på flere projekter og dermed øge præmiesummen. Det er nemlig vigtigt at have en startkapital til at udvikle protokollen og indhente de nødvendige tilladelser med mere for at kunne igangsætte projektet. Derudover ønsker OvaCure at hjælpe så mange lovende projekter som muligt, da mere forskning inden for æggestokkræft er essentielt for at blive klogere på sygdommen og skabe bedre behandlingsmuligheder og en bedre fremtid for de berørte kvinder. På samme måde som i år 2020 vil der i år også være en afsluttende finale, hvor presse, fagfolk, patienter og pårørende vil være til stede. Det hele kulminerer således den 20. september på Hotel Scandic i Kødbyen, hvor eventet afholdes.

Sammen kan vi gøre en forskel

OvaCures patient-ambassadør Signe var blandt andre til stede under eventet i 2020, og hun ser frem til igen at være en del af OvaCure Innovation Challenge: “Dét I gør skaber håb”, siger hun og understreger, at der er behov for at tænke ud af boksen, når det kommer til æggestokkræft – en sygdom, der på så mange måder mangler bevågenhed.

OvaCure er dybt beæret over at være vært på det store event, og vi glæder os til at følge de projekter, eventet afføder.

Sammen kan vi gøre en forskel.