Støt OvaCure

Patientforeningen Kræft i Underlivet (KIU) udgiver magasin om æggestokkræft

I samarbejde med Medicinske Tidsskrifter har KIU udgivet magasinet ”Kræft i æggestokkene”.

OvaCures pårørende-ambassadør, Nana, pryder forsiden på magasinet ”Kræft i æggestokkene”, som KIU har udgivet i samarbejde med Medicinske Tidsskrifter. Ud fra forsiden at dømme er det tydeligt, at Nana har noget på hjerte, og artiklen indebærer da også både eftertænksomme betragtninger, rørende refleksioner, en dyb sorg og ikke mindst en kærlighed til livet.

Nana formår at sætte ord på den umanerlige barske proces, man går igennem, når nogen tæt på bliver syg, og samtidig maler hun et farverigt billede af sin højtsavnede mor.

Magasinet rummer endvidere fortællinger fra to æggestokkræftpatienter, henholdsvis Birthe Lemley og Lotte Holck, der kender behandlingsmulighederne indefra og ved, hvor vigtigt det er, at sygdommen bliver opdaget tidligt.

Flere forskere og professorer giver også deres besyv med og fortæller om den seneste forskning inden for blandt andet biomarkører. Endeligt fortæller OvaCures egen direktør, Alexander Peitersen, hvordan DNA-forskning bliver mere udbredt i takt med, at teknologien forbedres, og at genetik er et vigtigt område at fokusere på både i forhold til fremtidig opsporing og behandling af æggestokkræft.

Fælles for både lægerne, forskerne, patienterne og de pårørende er, at de alle nævner tidlig opsporing, som en central del af problemstillingen. Æggestokkræft viser sig ofte ved vage symptomer, og de praktiserende læger tænker derfor sjældent på sygdommen som det første. I stedet oplever mange at blive kastet rundt i systemet i flere måneder inden, de får diagnosen – og her er det ofte for sent.

Hos OvaCure har vi også fokus på tidlig opsporing, som er det centrale emne, når vi i september 2022 afholder vores OvaCure Innovation Challenge. Her samler vi verdens førende forskere med henblik på at skabe konkrete forskningsprojekter inden for æggestokkræft.

Du kan finde hele magasinet her (brug kodeordet ”Medicinske”): https://bit.ly/3wKhMfX