Støt OvaCure

OvaCures mission taler ind i FN’s tredje verdensmål

FN’s tredje verdensmål handler om sundhed og trivsel. Det sætter blandt andet fokus på at øge forebyggelsen af sygdomme samt det generelle sundhedsniveau.

Som sygdomsbekæmpende non-profit-organisation, taler OvaCures vision direkte ind i dette verdensmål. Målet med det tredje verdensmål er bl.a. at udbrede universel sygeforsikring og give adgang til sikre og effektive lægemidler samt vacciner til alle. Støtte til forskning og udvikling af vacciner er en væsentlig del af denne proces, og OvaCure har netop tilbage i foråret år 2023 støttet et projekt med DKK 1 million, som arbejder på at udvikle en personlig vaccine til æggestokkræftpatienter baseret på den enkelte tumors antigener.

Projektet bærer titlen: “Phase I/II study to test the immunogenicity, feasibility, and safety of autologous dendritic cell vaccine pulsed with personalized peptides (PEP-DC) vs. autologous dendritic cell vaccine pulsed with tumor lysate (OC-DC) followed by PEP-DC vaccine, in combination with low-dose cyclophosphamide, in patients with advanced high grade serous ovarian carcinoma (HGSOC)” og finder sted i Schweiz. Det er Professor Lana E. Kandalaft, som er projektleder på projektet, og hun ser særligt frem til resultaterne fra de kliniske studier, som blev påbegyndt i foråret.

OvaCure støtter altså ikke-kommerciel forskning og arbejder med at udbrede resultater og demokratisere processen, således at så mange som muligt kan få glæde og gavn af forskningen. Samtidig støtter OvaCure patientnær forskning og gør på den måde op med den skævvridning, der eksisterer i lægevidenskaben, hvor kvinder i årtier har været udeladt fra kliniske studier.