Støt OvaCure

OvaCure inviterer til Science Symposium

Den 3. oktober slår OvaCure dørene op til vores årlige symposium. 

Grundet vores OvaCure Innovation Challenge i september 2022, er det nu to år siden, vi sidst kunne afholde vores Science Symposium. Blandt andet af den grund ser vi meget frem til igen at kunne invitere patienter, forskere, læger og andre interessenter indenfor til en spændende eftermiddag.

Kvinders sundhed skal prioriteres

Det er ingen hemmelighed, at kvindesygdomme og kvinders sundhed er markant nedprioriteret i forskningsverdenen. Meget få midler bliver således givet til forskning i kvindesygdomme, ligesom kvinder ofte fravælges i forbindelse med kliniske studier. Æggestokkræft er ingen undtagelse – til trods for den høje dødelighed kender alt for få til sygdommen og dens symptomer, og der er behov for mere forskning for at sikre bedre behandlingsmetoder til patienterne. Derfor bærer OvaCures symposium titlen:

Kvinders sundhed: Anvendelse af organoider i fremtidig ovariecancerforskning

Professor Henriette Svarre Nielsen (Hvidovre Hospital) forsker i reproduktion og kvindesygdomme og har en indgående viden om kvinders sundhed. Hun vil være den første oplægsholder på symposiet og fortælle mere om, hvordan kvindesygdomme bliver overset og hvilke konsekvenser det har. Herefter vil Professor Krister Wennerberg (Københavns Universitet, BRIC) dele ud af sin viden om organoider og gøre os klogere på processen omkring etablering og lagring af organoiderne. Endeligt vil overlæge Mansoor Raza Mirza (Rigshospitalet) fortælle om de muligheder som en biobank med organoidkulturer fra ovariecancerpatienter på sigt vil kunne bidrage til.

Hvad er organoider?

Organoider er en banebrydende teknologi, hvor primært tumorvæv kan ekspanderes til DNA-stabile kulturer, der er identiske med det primære tumorvæv, men nu op til 1000 gange større i volumen. Dette muliggør, at flere forskergrupper kan få adgang til mere væv, og dermed åbner det op for nye forskningssamarbejder. Desværre findes der ganske få organoider i verden, som er baseret på æggestokkræfttumorer.

Ovarian Cancer Awareness Month

September er Ovarian Cancer Awareness Month, og det er altså i kølvandet på den måned, at vi afholder vores symposium. Under Ovarian Cancer Awareness Month sætter organisationer fra hele verden fokus på æggestokkræft og samler ind til forskningen. Det er samtidig en måned, hvor organisationerne oplyser omkring sygdommen og dens symptomer.

For OvaCure er vores mål det samme hele året; nemlig at igangsætte mere forskning inden for æggestokkræft, så vi kan blive klogere på den aggressive og alvorlige sygdom. Ikke desto mindre er det utrolig vigtigt, at æggestokkræft har “sin egen” måned, så flere kan blive gjort opmærksomme på sygdommen og særligt de mange udenlandske organisationer gør et stort stykke arbejde i denne måned, der netop øger kendskabet.

Du kan også gøre en forskel i september ved at dele budskabet omkring OvaCures symposium:

Dato: 3. oktober 2023 Tid: 15:00-17:30 Sted: Tuborg Havnevej 19, 2900 Hellerup

Det er helt gratis at deltage, og man tilmelder sig ved at skrive til Pernille på pernille@ovacure.org