Støt OvaCure

OvaCure har modtaget årets første fondsdonationer

Hos OvaCure er vi dybt taknemmelige for de første fondsdonationer.

Videnskabelig forskning er det område, der modtager allerflest fondsmidler. Næsten 12 millarder kroner blev givet til forskning i år 2022 (i 2020 hed tallet 8 millarder). Til sammenligning modtog “Uddannelses- og oplysningsformål” det næsthøjeste beløb på 3,8 millarder kroner i år 2022.

Eftersom OvaCures primære formål er at igangsætte mere forskning inden for æggestokkræft, er vi naturligvis glade for, at netop forskningen prioriteres blandt fondene. Udfordringen ligger imidlertid i, at antallet af bevillinger til forskningsmæssige formål er markant lavere end til for eksempel kulturelle eller sociale formål. Der gives altså større  beløb, men færre bevillinger til organisationer og foreninger, der arbejder med forskning. I 2020 blev der givet mere end seks gange flere bevillinger til det sociale område end til forskning (30.000 bevillinger til det sociale område og 4600 til forskning).

Når OvaCure ansøger om penge til at drive og støtte forskning i æggestokkræft, kæmper vi således med andre foreninger om ganske få bevillinger.

Derfor er vi utrolig glade for, at vi i maj måned har fået de første bevillinger fra fire forskellige fonde. Vi fortsætter naturligvis med at søge midler resten af året og håber på, at endnu flere fonde vil støtte os, så vi fortsat kan drive forskningsprojekter til gavn for kvinder med kræft i æggestokkene. Tre af fondene har støttet os siden vores opstart i 2014 og har dermed været uvurderlige samarbejdspartnere i kampen mod æggestokkræft. Den sidste fond har OvaCure aldrig søgt før, og vi sætter utrolig stor pris på at have fået en ny fond med ombord i år 2023, der ligeledes ønsker at prioritere kvindesundhed og mere specifikt at sætte æggestokkræft på dagsordenen.

Alle OvaCures administrationsomkostninger er dækket af en driftspartner, og fondenes bevillinger går derfor ubeskåret til forskning.