Støt OvaCure

Et stærkt europæisk netværk udspringer fra OvaCure Innovation Challenge

To deltagere fra OvaCure Innovation Challenge 2020 har startet projektet AntigenICity, der vil forske i personaliseret immunterapi til kvinder med æggestokkræft.

De to norske forskere, Sébastien Walchli og Line Bjørge, mødtes under OvaCure Innovation Challenge 2020. De kendte ikke hinanden forinden, men har siden eventet haft et tæt samarbejde. De seneste måneder har de etableret et bredt netværk på tværs af fem europæiske lande og er i skrivende stund i gang med at søge midler til at påbegynde deres projekt.

Immunterapi har vist sig at virke med mange typer af kræft; dog venter vi stadig på det samme gennembrud, når det kommer til kræft i æggestokkene. Alt imens har moderne onkologi givet os mulighed for at lave dybe molekylære analyser og dermed drive kræftbehandling over i en mere personlig tilgang. AntigenICity fokuserer på personlig immunterapi, hvilket ikke alene betyder, at projektet følger den generelle udvikling mod en præcisionstilgang inden for kræftbehandling, men også er relevant for de mange kvinder med kræft i æggestokkene, der længes efter at se resultater med immunterapi.

De forventede resultater af AntigenICity-projektet stopper imidlertid ikke der, da projektet anvender modeller, der nemt kan tilpasses til at adressere andre immunterapeutiske koncepter. Projektet har således potentiale til at ændre livsforløbet for tusindvis af mennesker.

OvaCure Innovation Challenge er sat i verden for at skabe banebrydende forskningsprojekter og danne netværk på tværs af landegrænser og specialer. Forskerne bag AntigenICity-projektet har netop dannet en stærk koalition og så endda den første europæiske koalition inden for personlig immunterapi mod kræft i æggestokkene.

Hos OvaCure er vi enormt glade for, at OvaCure Innovation Challenge 2020 på den måde fortsætter med at skabe ringe i vandet, og vi glæder os til at følge udviklingen af projektet.