Støt OvaCure

ESGO i Berlin

I slutningen af oktober deltog OvaCure i den store, internationale konference, ESGO.

En helt særlig konference

Den 23. ESGO-konference blev afholdt i Berlin, hvor mere end 2500 personer deltog fra mere end 80 forskellige lande. ESGO står for European Society of Gynaecological Oncology, og konferencen afholdes hvert år. For OvaCure var det helt essentielt at være til stede og høre om den seneste forskning inden for gynækologisk kræft og med mere end 60 forskellige sessioner, var der nok at tage fat på. Derudover var der rig mulighed for at netværke og OvaCure mødte nye, såvel som kendte ansigter. Flere af deltagerne fra vores OvaCure Innovation Challenge var således til stede, og blandt andre Anil Sood stod for flere spændende sessioner.

Spændende resultater

I løbet af de fire dage blev der gennemgået et hav af kliniske resultater, herunder brugen af varm kemo som behandling mod æggestokkræft. Det er ikke længe siden, at Kræftens Bekæmpelse bragte en artikel om netop varm kemo, og OvaCure følger naturligvis udviklingen inden for denne potentielle behandlingsform tæt.

OvaCures samarbejdspartner Mansoor Raza Mirza holdt endvidere flere oplæg og kunne blandt andet fortælle om positive resultater vedrørende brugen af PARPi.

Inspiration og læring

OvaCure deltog i så mange sessioner med fokus på æggestokkræft som muligt og tog en masse ny viden med hjem. Sessionerne indebar både klassiske oplæg og flere interaktive elementer med paneldebatter og spørgsmål fra publikum.

Endeligt bekræfter de mange tusinde fremmødte, at der over hele verden sidder dygtige forskere og beskæftiger sig med gynækologiske kræftformer. At de i fællesskab deler ud af deres viden og erfaringer er et vigtigt element i kampen for at knække koden til æggestokkræft, og det var en unik oplevelse at mærke engagementet og håbet for en bedre fremtid.