Støt OvaCure

At udvikle en screeningstrategi er en af de vigtigste udfordringer inden for ovariekræft

OvaCures Scientific Board rådgiver og vejleder OvaCure i den bedste forskningsmæssige retning og består af førende forskere fra blandt andet USA.

Dr. Robert C. Bast Jr. er formand for OvaCures Scientific Board og direktør for karriereudvikling inden for translationel forskning og professor i eksperimentel terapi ved University of Texas MD Anderson Cancer Center. Vi har spurgt ham om, hvilke udfordringer han anser for at være de mest vitale at tage fat på inden for forskning i æggestokkræft, og hvilke nylige resultater han mener vil have størst betydning for kvinder med kræft i æggestokkene.

De tre vigtigste udfordringer inden for forskning i æggestokkræft er ifølge Dr. Bast:

1) at udvikle en effektiv screeningstrategi med henblik på tidlig opsporing

2) at personalisere terapi med molekylær diagnostik

3) at udvikle en effektiv immunterapi

Dr. Bast er bedst kendt for opdagelsen af ​​CA125, og hans laboratorium har fokuseret på tidlig opsporing af kræft i æggestokkene. Han er imidlertid langt fra ene om at anerkende behovet for en screeningmetode, for uden en metode, der med sikkerhed kan opspore kræften i tide, oplever kvinder med kræft i æggestokkene i 70% af tilfældene at blive diagnosticeret i et alt for fremskredent stadie, når kræften allerede har spredt sig til andre organer. Ud af denne gruppe er 81% af kvinderne døde indenfor de første 5 år efter diagnose, og i gennemsnit lever disse kvinder kun i 1,5 år fra diagnosen bliver stillet.

Vi spurgte endvidere Dr. Bast om følgende: ”Hvilke nyere forskningsresultater tror du, vil have størst effekt for kvinder med kræft i æggestokkene i den nærmeste fremtid?” Her nævnte Dr. Bast, at han anser fordelen ved trametinib til behandling af patienter med tilbagevendende lavgradigt serøst ovariekarcinom som et højdepunkt.